Замок Потоцького

Замок Потоцьких був побудований київським воєводою Андрієм Ростоцким в 1682 році на тому місці, де стояв дерев’яний мисливський замок його батька. Укріплений палац-замок сьогодні знаходиться у власності міста. Тут планується створити музейний комплекс.
Замок Потоцьких після згасання знатного роду перебував у відомствах Міноборони Австро-Угорщини, Польської республіки і МО СРСР. До 2004 року впродовж 200 років тут розташовувався військовий госпіталь, тому будівля була збережено. Сьогодні на території замку можна побачити ворота, прикрашені лицарськими символами, за якими знаходиться палацовий ансамбль.
З трьох сторін замок оточений цегляним парканом і залишками бастіонів. У глибині парку зліва від воріт знаходиться триповерхова будівля — основний комплекс, який втратив первісний вигляд унаслідок численних реконструкцій для потреб військових відомств. Замок був побудований за проектом архітектора Франсуа Корассіні. Ворота прикрашають два флігелі ліворуч і праворуч у стилі бароко. Вони дійшли до наших днів з XVIII століття майже без змін.