Трюфелі

На 36 штук
Інградієнти:
Для трюфельної суміші:
· якісний темний шоколад (не менше 75% какао бобів) — 150 г
· густі жирні вершки — 150 мл
· несолоне масло — 25 г
· ром або бренді — 2 ст. л.
· грецький йогурт — 1 ст. л.
Для простих трюфелів:
· какао-порошок — 25 г
Для імбирних трюфелів:
· зацукрований імбир — 20 г
Для мигдальних трюфелів:
· мигдаль — 25 г
Для трюфелів в шоколаді:
· темний шоколад (як мінімум 75% какао бобів) — 50 г
· олія з земляних горіхів — 1/2 ч. л.
· какао-порошок
Також знадобляться паперові формочки для цукерок.
Спосіб приготування:
Основна трюфельна суміш.
1. Поламати шоколад на шматочки і покласти в миску кухонного комбайна. Розмолоти шоколад, поки він не буде таким дрібним, як цукор.
2. Потім покласти вершки, масло і віскі в маленьку каструльку і довести до кипіння. Потім, не вимикаючи мотор комбайна, влити повільною цівкою суміш в кухонній комбайн і збити до утворення однорідної суміші. Додати йогурт і збивати ще протягом декількох секунд.
3. Перелити суміш, яка буде дуже рідкої консенстенції на цій стадії, в миску і дати охолонути. Потім накрити плівкою і залишити на ніч. Не переживайте, вона загусне через кілька секунд.
4. На наступній день розділити суміш на рівні частини між чотирма мисочками і зберігати кожну в холодильнику, поки не знадобиться. Потім приготувати такі 4 сорти трюфелів.
5. Підготуйте паперові формочки для готових трюфелів, щоб не вимаститися в шоколаді!
Прості трюфелі
6. Просто просіяти одну десертну ложку какао на пласку тарілку. Потім брати чайною ложкою суміш для трюфелів і занурювати кожну частину в какао відразу ж, але при цьому вийдуть нерівні трюфелі. Тому можна замість цього занурювати руки в какао і скачувати кожен шматочок у кульку, а потім обвалювати в какао, щоб отримати рівніший вигляд. Після утворення готових кульок, відразу ж покласти їх в паперові формочки.
7. Звичайно, чим менше ви їх тримаєте, тим краще, оскільки теплота рук розтоплює шоколад. Розкласти трюфелі по коробках і закрити. Тримати в холодильнику і з’їсти протягом 3 днів. Також їх можна заморозити на потім.
Імбирні трюфелі
8. Змішати дрібно порізаний імбир і другу частину шоколадної суміші за допомогою виделки, потім продовжити, як зазначено вище, збираючи ложкою маленькі шматочки суміші, розплющуючи в акуратні кульки присипаючи какао порошком перед тим, як покласти кожну в паперову форму.
Мигдальні трюфелі
9. Висипати дрібно порізаний мигдаль на пласку тарілку, взяти половину чайної ложки з третьої частини трюфельною суміші і обваляти їх у горіхах, придавлюючи їх, щоб вийшли щільно обсипані цукерки.
Трюфелі, покриті шоколадом
10. Для них потрібно спочатку розтопити шоколад і масло в мисці, поставленій на каструлю з гарячою, але не киплячою водою, потім зняти з каструлі. Розстелити силіконовий папір на плоскій поверхні і, занурюючи руки в какао-порошок, скачати кожен трюфель в маленький кульку. За допомогою двох плоских шампурів — один, щоб наколоти трюфель, а інший, щоб його повертати, занурити кожну кульку в розтоплений шоколад, щоб він був покритий тонким шаром шоколаду, і потім швидко перекласти кульки на папір. Якщо шоколад почне загусати, поставити каструлю на воду не на довго, поки він знову не стане рідким. Залишити готові трюфелі повністю застигнути і за допомогою плоскої лопатки перекласти в паперові формочки.
11. Потім розкласти всі трюфелі по коробках, накрити кришкою і вжити протягом 3 днів. Також їх можна заморозити.
Смачного!!!