Програмне забезпечення в готельному бізнесі

Нові програми з’являються у світі практично щодня. Вони стосуються всіх сторін нашого життя – від планування відпочинку до заповнення номерів у лотерейних квитках. Зрозуміло, складно встежити за новинками. Але у використанні програмного забезпечення, що допомагає більш інтенсивно та ефективно вести бізнес, слід тримати руку на пульсі. Це допоможе не відстати від конкурентів і збільшити прибутковість

Хто, звідки та куди
Сьогодні все більше іноземних гостей, виявляючи інтерес до України як туристичної дестинації, звертаються за допомогою до Інтернету. Навіть отримуючи інформацію по каналах так званого «сарафанного радіо», манірний іноземець обов’язково все перевірить ще раз, самостійно зайшовши на сайти бронювання, щоб особисто ознайомитися з пропозиціями готелів.

Досліджуючи відвідування потенційними клієнтами сайтів бронювання, можна дізнатися про своїх конкурентів, проаналізувати їхні можливості та цінові пропозиції та визначити – чим пропозиції вашого готелю відрізняються від їхніх пропозицій. Не треба соромитися порівнювати та працювати над можливими помилками.

Отже, найпопулярнішими містами України для в’їзних туристів є Київ, Одеса та Львів. Якщо отримати більш детальний розгляд отриманої інформації, можна визначити готелі, якими найбільше цікавилися іноземні гості. Примітно, що попри вищу, на відміну від українців, платоспроможність гостей з-за кордону, обирали вони абсолютно різні категорії готелів.

Поряд з бізнес-готелями інтерес проявлявся до економ-сегменту, готелям, що мають SPA та бальнеологічні процедури, бутік-готелям, курортним готелям і навіть хостелам. Таким чином, крім оцінки готелів – конкурентів та їх можливостей, можна визначити й інтереси цільової аудиторії щодо вибору місць проживання та намітити «свого» гостя.