Послуги, що надаються готелем

Характерною рисою всіх видів готельного обслуговування закладів, що надаються, є наступне: постоялець готелю не має права власності на товар, яким користується, тому він оцінює якість роботи готелю за сукупністю вражень. Невіддільність виробництва від споживача – це підвищена відповідальність адміністрації готелю. Іншими словами, якщо всі види обслуговування, крім одного, влаштували клієнта – його думка про готель суттєво занижується. Це не сприяє втіленню маркетингової стратегії підприємства, тому в організації готельного бізнесу основний акцент робиться на доборі кваліфікованого персоналу.

Розширення та впровадження нових опцій проводиться на основі тестування. Відвідувачам на виїзді пропонується заповнити анкету, де вони залишають думку про якість обслуговування, свої думки та побажання щодо покращення якості обслуговування.

На непостійність якості обслуговування впливають сезонні коливання попиту. У туристичний сезон адміністрація готелів може задіяти додатковий персонал, відкривши нові можливості для гостей: масажні процедури, продаж сувенірів, користування бізнес-центром. Надавати повний список будь-якої пори року малим готелям і готелям просто не вигідно, тому що не буде окупності через низький попит.

Незвичайні доповнення на кшталт розміщення тварин обмовляються заздалегідь, до в’їзду в номер. Залежно від престижу закладу набір опцій може бути найрізноманітнішим. Заклади середнього класу зазвичай надають басейни, бізнес-центри, тренажерні зали, зали для проведення конференцій та банкетів.